RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Путіна завдали удару по кримському проукраїнському ЗМІ

Самопроголошений "прокурор Криму" Наталія Поклонська заявила, що сайт проекту "Крим. Реалії", який є філією українського підрозділу "Радіо Свобода", почали блокувати в окупованому Криму і в Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

"За матеріалами, зібраними прокуратурою Криму, Роскомнадзор проводить процедури щодо блокування доступу до цього проекту", — сказала Поклонська.

Раніше в "прокуратурі Криму" запідозрили "Крим. Реалії" в "екстремістській діяльності". Поклонська заявила тоді, що публікації проекту "містять виправдання диверсій, екстремізм і нескінченну дискредитацію органів влади в Криму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі". У квітні зібрані матеріали було передано до Генеральної прокуратури РФ.

19 квітня було порушено кримінальну справу стосовно журналіста "Крим. Реалії" Миколи Семени. Його звинувачують в екстремістській діяльності: нібито в підготовлених ним матеріалах мали місце заклики до порушення територіальної цілісності РФ. Для журналіста обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Проект "Крим. Реалії" розпочав роботу пiсля анексії Росією Криму в березні 2014 року. Спікерами та експертами в матеріалах проекту є українські політики і діячі Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляв "Апостроф", Наталія Поклонська повідомила, що в окупованому РФ Бахчисараї затримано четверо людей, які нібито є послідовниками організації "Хізб ут-Тахрір", що визнана в Росії як терористична.