Україні напророкували економічну перемогу над Росією

Головний економіст російського Зовнішекономбанку Андрій Клепач вважає, що через кілька років Україна зможе обігнати Росію за зростанням економіки.

Про це Клепач сказав в інтерв'ю Відомостям.

"У нас є конкурентоспроможна продукція. Але є фінальний результат — економічний спад. Потрібні деякі амортизатори – а їх майже немає. Всі країни, тепер навіть Європа, ростуть швидше, а точніше, ростуть на відміну від нас", — заявив економіст.

"Якщо не змінювати підходів до економічної політики, то в 2017 році в кращому випадку отримаємо зростання близько нуля, а далі - в кращому випадку 2-2,5%. Це нижче, ніж очікувані темпи США, Європи, це програш практично всім. Не виключаю, що через рік-два навіть Україна, яка зараз перебуває в найгіршому становищі серед європейських країн, обжене нас", — зазначив Клепач.

Як повідомляв "Апостроф", європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує, що в поточному році ВВП України зросте на 2%.

Раніше міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв розсмішив соцмережі оптимістичними прогнозами з приводу зростання економіки РФ.