Російський письменник розповів про унікального актора, який протистоїть путінцям

Російський письменник Максим Кантор назвав російського актора Михайла Єфремова втіленням російської культури, яка залишається живою, незважаючи на засилля пропутінських пропагандистів, письменників і мислителів.

Про це Кантор написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні зусиллями путінських солов’їв і ліберальної опозиції Росію ховають - і досить вдало; але культура, незважаючи на вульгарність ідеологів і вирок опозиціонерів, цілком жива. Здається, після дугіна/прилепіна/рогозіна ніякого життя не буде, все спотворено, але це не так", - зазначив письменник.

За його словами, Михайло Єфремов втілює в собі найкраще, що є в народній культурі.

"Сказати, що Єфремов "зрадив народ", як путінські солов'ї вміють, нереально: він сам - народ, вже народніше нема куди. Він не соромиться бути народом, ось у чому штука", - додав Кантор.

"В ідеологічній пробірці всіляка погань народжується. А Єфремов - ось з'явився такий, сам по собі. Він і є російська культура", - підсумував російський письменник.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Єфремов виступив з віршем російського поета Орлуші "Айболить", в якому висміюються гучні допінгові скандали навколо спортсменів з Росії.