Лідер російських націоналістів розкрив пропозицію від Кремля стосовно Донбасу

Лідер російських націоналістів Дмитро Дьомушкін розповів про реакцію Кремля на події на Евромайдані та переговори з приводу війни на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Проект "російський мир" придумали, як тільки відбувся Майдан, я читав аналітичну записку, яку тоді принесли Путіну, особливо розділ щодо націоналістів. Йому написали, що ось ці пасіонарні, ударні шари для революції – це націоналісти, футбольні фанати - це основна рушійна сила Майдану. Тому прийняли рішення нас зачистити. Ще до кампанії "референдуму в Криму" вони заявили нам – хочете жити, давайте збирайтеся і терміново їдьте", - зазначив він.

"Я тоді вже зрозумів, до чого це приведе і куди потім подінуть усіх цих людей. Їх просто не пустять назад до країни. Після цього на мене почали тиснути і погрожувати, одночасно пропонуючи і пряник у вигляді посади мера одного міста на південному сході України. Але мені ця перспектива не посміхалася, і щоб припинити "переговори", я записав відеозвернення, де розповів про ці теми і про події, розкривши плани. І з цього моменту, мабуть, у мене почалося інше життя. Наше об'єднання було практично знищено. Нині не залишилося жодної людини з ради нашого об'єднання, яка би не сиділа у в'язниці чи не втекла з Росії, крім мене, котрий чекає на вирок", - зазначив Дьомушкін.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" – Дмитро Дьомушкін: Путін допоміг побудувати "самостійну Україну" і навчив ненавидіти "русню".