RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про істерику в РФ через дані щодо воїнів Путіна

Волонтери міжнародного співтовариства Inform Napalm опублікували відео, в якому розповіли про істерику російських ЗМІ з приводу публікації аналітичного звіту спільноти волонтерів, до якого увійшли дані на 58 членів екіпажів літаків ВКС РФ, що здійснюють ракетно-бомбові удари по території Сирії.

Про це йдеться у відео, опублікованому на каналі YouTube волонтерського співтовариства.

"На основі аналізу даних з відкритих джерел OSINT-експерти Inform Napalm з'ясували, що в сирійській кампанії бере участь як мінімум 41 борт з 8 підрозділів ВКС РФ. Вдалося ідентифікувати 58 офіцерів зі складу екіпажів стратегічних бомбардувальників Ту-95, Ту-160 і Ту-22М, фронтових бомбардувальників Су-24, багатоцільових винищувачів Су-30, штурмовиків Су-25 і літаки радіоелектронної розвідки Іл-20", - повідомляють в описі до відео.

"Усю зібрану інформацію волонтери-розвідники відобразили в масштабній інфографіці, де вказали звання, прізвища, дати народження та інші дані російських пілотів; реєстраційні та бортові номери літаків; військові частини, підрозділи та місця їхньої постійної дислокації. Цю інформацію в російських ЗМІ вже назвали "секретною і такою, що є особливо загрозливою", - описують реакцію росЗМІ в анотації.

Як повідомляв "Апостроф", один з найвідоміших сирійських активістів, репортер Хаді аль Абдулла звинуватив кремлівських пропагандистів у крадіжці сюжету, а також перебріхуванні фактів про бомбардування в районі Алеппо в Сирії.