На Кубані відреагували на плани Жебрівського повернути регіон Україні

Заступник отамана Кубанського козачого війська Костянтин Переніжко прокоментував заяву голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського про те, що Україна рано чи пізно поверне до свого складу Краснодарський край, а також Курщину, Брянщину, Воронежчину і Ростовщину.

Як зазначив Переніжко в ефірі радіостанції НСН, на Кубані склалася зовсім інша, унікальна ментальність, яка не має аналогів.

"Це зовсім інша ментальність! Кубанське козацтво має, в тому числі, запорізьке коріння, але це не означає, що ментальність жителів Кубані повністю відображає ментальність жителів України або Запоріжжя", ― вважає заступник отамана.

На думку Переніжко, запорозьке козацтво, яке також переселялося на Кубань, зазнало серйозних змін.

"Йдеться про запорізьке козацтво, яке переселялося на Кубань, але вже не Запорозьким, а Чорноморським військом. Там вже відбулася трансформація. Загалом, це дуже глибокий процес. Те саме, якщо говорити, ким є за ментальністю жителі Києва ― древлянами або полянами", ― вважає представник кубанського козацтва.

За його словами, на Кубані склалася абсолютно нова ментальність.

"Тут поєднання різних культур, у тому числі позначається вплив кавказької культури. Тут симбіоз культур, який породив абсолютно іншу ментальність ― кубанський менталітет. Він значною мірою відрізняється від українського ― і за способом життя, і за устроєм, і за способом мислення, і за самосвідомістю", ― перераховує Переніжко.

Як повідомляв "Апостроф", заява Жебрівського спричинила появу бурхливої реакції в росіян.