Російський журналіст розкрив подальші сценарії щодо Криму

Російський журналіст, військовий репортер Орхан Джемаль озвучив два сценарії рішення президентом РФ Володимиром Путіним проблеми з анексованим Кримом.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

На питання, як російський президент може закрити відкритий ним ящик Пандори, Джемаль відповів: "Путін зробив вкрай різкий і дуже неоднозначний крок. Тому у нього одразу виникло безліч проблем. Як він може це закрити? Для цього у нього є кілька способів. Перший: переконати оточуючих, що він правий і що так має бути, і що це перегравати ніяк не можна. Тобто, навіть якщо ви засуджуєте те, що він зробив у 2014 році, вас переконають у тому, що повернення півострова назад до складу України може призвести до ще більших проблем. Цілком допускаю таку модель. Наприклад, щось подібне відбувається навколо Ізраїлю і Палестини. Коли багато хто визнає, що краще б ми цього не робили, тому що це призвело до дуже великих проблем, але назад уже нічого не повернеш", - сказав він.

"Другий спосіб - потрібно якось вирішити питання з Україною, тому що це як би сусід, з яким зберігаються якісь економічні відносини. А ось дипломатичні відносини надірвані, тому що раптом відтяпали шматок території, однак Україна має з цим змиритися. Ось так стоїть питання. В принципі, теоретично це можливо, але коли? Тому що для будь-якого політика, який скаже: та Бог з ним, з Кримом, будемо жити далі, без цього тягаря проживемо – для нього це буде політичний крах. В Україні, якщо і з'явиться така точка зору: краще бути без Криму, ніж безплідна боротьба за його повернення, то це буде дуже і дуже нескоро, ще нескоро, ніж міжнародне співтовариство...", - зазначив Джемаль.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Олександр Невзоров заявив, що переваги від володіння Росією аннексованим Кримом поступаються тим проблемам, які чекають країну.