Бізнесмен розповів, як Путін заробив перші мільйони

Ізраїльський бізнесмен Максим Фрейдзон, який контактував з президентом Росії Володимиром Путіним в 1990-ті роки, розповів, як той заробив перші мільйони будучи міським чиновником в Санкт-Петербурзі.

Про це Фрейдзон розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я думаю, що перші мільйони вони отримали від афери з гуманітарною допомогою, судячи з цифр, які там проходять. Надалі лише зміцнили своє становище.Ситуація була динамічна, країна розвивалася, люди росли, хто гинув, хтось багатів. Один час влада в місті була в руках злочинців, потім потихеньку стали оживати правоохоронні органи. Загалом у місті була єдність і взаєморозуміння", - розповідає ізраїльський бізнесмен.

"Путін займав досить зрозумілу позицію представника міської влади і, природно, був інтегрований практично в усі фінансово значущі міські заходи. Частку міські чиновники брали за розумне обслуговування і всіляку підтримку заходу. До бізнесу вони здібностей не мали. Вміння грамотно прислужитися зіграло дуже важливу роль в русі Володимира Володимировича в Москву під крило того ж Березовського і далі вгору", - пояснює Фрейдзон.

Як повідомляв "Апостроф", підполковник юстиції у відставці Андрій Зиков розповів про кримінальну справу, порушену в 1990-ті роки за фактом розкрадання бюджетних коштів, у чому був замішаний, зокрема, Путін