Путін не прийняв українського дезертира як голову флоту

Тимчасово виконуючим обов'язки командувача Балтійським флотом РФ стане віце-адмірал Олександр Носатов, а не віце-адмірал Сергій Єлісєєв, котрий втік з України, як інформували раніше російські ЗМІ.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на високопоставлене джерело в російському військовому відомстві.

Носатов донедавна був керівником штабу Чорноморського флоту і зовсім нещодавно був призначений керівником Військово-морської академії.

Раніше в ході засідання колегії Міноборони РФ голова відомства Сергій Шойгу та члени колегії відсторонили від виконання обов'язків командувача Балтійським флотом віце-адмірала Віктора Кравчука, начальника штабу флоту віце-адмірала Сергія Попова та ряд інших посадових осіб. Усі вони представлені до зняття з посад та звільнення з військової служби.

Причиною такого рішення стали "серйозні упущення в організації бойової підготовки, повсякденної діяльності військ, а також викривлення в доповідях реального стану справ".

Як повідомляв "Апостроф", в російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що тимчасово командувачем Балтійським флотом РФ призначений віце-адмірал Сергій Єлісєєв, який раніше був заступником головнокомандувача Військово-морськими силами Збройних сил України, але в липні 2014 року дезертирував до Росії.