RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Екс-ватажок ДНР пояснив, чому Путін зазнає поразки з його "многоходовками"

Колишній ватажок бойовиків самопроголошеної ДНР Ігор Стрєлков (Гиркин) заявив, що президент РФ Володимир Путін через своє надмірне бажання всіх перехитрити потерпить поразку.

"Кожен солдат повинен розуміти свій маневр". Це написано великим Суворовим. І було основою бойової підготовки військ, якими він командував. Що дозволяло наносити поразки набагато сильнішим противникам і виходити з найбезнадійніших ситуацій. Виховані таким чином війська, безумовно доверявші своєму командувачу і готові до самої широкої ініціативи, були практично непереможні. Коли я читаю в мережі натяки на дуже-дуже таємні "хитрі плани Путіна", завдяки яким ми (зовсім несподівано) всіх в підсумку переможемо, то згадую іншого військового діяча вітчизняної історії - князя Олександра Сергійовича Меньшикова (нащадка знаменитого фельдмаршала - сподвижника Петра Великого). Це був досвідчений військовий (учасник війни 1812 року), але все-таки більше дипломат і придворний. Безсумнівно - дуже розумна людина і здібний адміністратор. Але на посаді командувача діючою армією при обороні Севастополя - виявився дуже невдалим», - пише Стрєлков на своїй сторінці «Вконтакті».

«Однією з найбільш серйозних невдач (практично фатально позначилася на ході оборони) став Инкерманський бій. Більшість вітчизняних істориків називають в якості причини поразки перевагу англійців і французів у стрілецькому озброєнні. Але деякі інші вважають, що в умовах вкрай пересіченій місцевості основою невдачі стало не краще озброєння англійців і французів, а погана організація атаки. Хоча її задум визнається цілком логічним і мав всі шанси на успіх. Багато сучасників писали, що Меньшиков "перемудрував з секретністю". Він до останнього (побоюючись витоку інформації) тримав свої задуми в максимальній таємниці і план атаки був доведений до командирів в самий останній момент. Рекогносцировку поля бою командири загонів провести не встигли. А карти місцевості (ретельно виконані за завданням Меньшикова) отримали на руки... на наступний день після битви. Бій з російської сторони вилився в ряд безладних нескоординованих ударів і закономірно завершився розгромом російських військ з втратами, які в п'ять разів перевищують втрати союзників», - продовжує екс-ватажок бойовиків.

«Є у Путіна реальний "ХПП", або його немає і не було в помині (як я тепер впевнений) - не грає, загалом, ніякої ролі. І навіть якщо є якась "геніальна" заготовкана майбутнє - вона буде бездарно провалена з причини того, що виконавці: а) не розуміють її сенсу, б) нікуди не годяться в сенсі дієздатності (що вже багаторазово продемонстрували). Ніяких "маневрів" наш забюрокрачений до подиву і прогнилий до непристойності державний апарат зробити не зможе. Навіть якщо захоче. Просто тому, що не зрозуміє. Не привчений. "Розумні нам не потрібні! Потрібні вірні" (Стругацькі. "Важко бути богом").

Як повідомляв "Апостроф", раніше Стрєлков розказував, як у Путіна затряслись коліна, у звязку з чим він погодився на обмін засуджених в РФ українців.