З'явилася версія вбивства Шеремета від спецслужби Путіна

Співробітник Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, який особисто знав загиблого журналіста, на умовах анонімності розповів російським ЗМІ, що вбивство Павла Шеремета в Києві було скоєно не просто "народними месниками", а професіоналами.

У коментарі російському виданню "Московський комсомолець" він підкреслив, що, хоча підірвана машина належала цивільній дружині журналіста Олені Притулі, метою був саме він.

"Перше, що можу сказати абсолютно однозначно: Шеремет, з яким я був колись знайомий, був убитий не просто якимись "народними месниками-одинаками". Це, судячи з виконання, було замовлення. Також можна стверджувати абсолютно точно, що мета злочинців була - знищити. Лякають або попереджають по-іншому", - сказав російський спецслужбіст.

Він зазначив, що шанси врятуватися у Шеремета були нульовими.

"Якщо від 200 грамів тротилу перебиваються залізничні шпали, то уявіть, що буде від 400 грамів в замкнутому просторі салону автомобіля. Взагалі, коли закладають шашку під днище, розраховують на те, що пошкоджена передня частина автомобіля створить осколкове "віяло", - сказало джерело в ГРУ, додавши, що практично будь-який вибуховий пристрій сьогодні спорудити не так вже й складно.

"Якщо раніше певні знання — схеми, складові пристрою - були доступні лише фахівцям, то сьогодні все це можна легко знайти. Тому саме вибуховий пристрій міг бути зліплений, як кажуть, "з того, що було". І ще. Той факт, що машина була підірвана на ходу, зовсім не говорить про те, що вибуховий пристрій було приведено в дію за допомогою мобільного телефону. Оскільки телефон легко відстежити, вбивці могли використовувати будь-який інший спосіб. Тим більше їх на сьогоднішній день чимало.

Інший важливий момент. Друзі Шеремета і його цивільної дружини стверджують, що за журналістами з початку весни велося стеження. Через це Олена Притула не відповідала на дзвінки з невідомих номерів. А значить, версію, що бомба призначалася Притулі, можна виключити. За п'ять місяців стеження злочинці напевно встигли вивчити всі найбільш традиційні маршрути цієї пари і точно знали, хто вранці сяде в автомобіль начинений тротилом", - зазначив співробітник ГРУ.

Як повідомляв "Апостроф", неофіційний радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко допустив російський слід у вбивстві Шеремета.