Путіну записали три фундаментальні поразки

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що президент Росії Володимир Путін зазнав три фундаментальні поразки в протистоянні із Заходом.

Про це розповів у колонці для "Апострофа".

На думку експерта, ніякої користі від конфронтації з США та Європою Путін отримати не зміг і в результаті зазнав три фундаментальні зовнішньополітичні поразки.

Першою такою поразкою Піонтковський назвав провал Путіна в Україні. Головним чином, це проявилося в тому, що російські громадяни України не прийняли ідеологію "русского мира", а залишилися патріотами України і прихильниками євроінтеграції.

Другою поразкою лідера РФ політолог назвав провал ядерного шантажу щодо країн Балтики. На думку Піонтковського, липневий саміт НАТО показав, що альянс буде захищати прибалтійські країни від РФ.

І третьою поразкою Путіна, за версією політолога, стала війна в Сирії. Уявна перемога на цій території обернулася для Путіна клеймом військового злочинця.

Після трьох поразок російський президент, як вважає Піонтковський, вирішив згладити конфліктну ситуацію і, зокрема, погодився на зустріч "нормандської четвірки" в Берліні 19 жовтня.

Детальніше про три фундаментальні поразки Путіна читайте в колонці Андрія Піонтковського для "Апострофа".