​Російський журналіст озвучив сценарій палацового перевороту в Кремлі

Погіршення ситуації всередині Росії і положення Кремля на міжнародній арені може призвести до палацового перевороту.

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Олександр Сотник.

"Чого боїться Кремль? Тільки масових протестів. Він підготувався. Росгвардія, 450 тис. головорізів з заздалегідь закупленими засобами для розгону, придушення, убивств; превентивні затримання з випилюванням дверей і затриманнями опозиціонерів з балкона; профілактичні бесіди та ін. Чи можуть бути протести в реальності? - так. Численні? - навряд чи. Принаймні – спочатку", - пише Сотник на своїй сторінці в Facebook.

При цьому він додав: "У резервному фонді залишилося 16 млрд. доларів. Цього вистачить, щоб ще поімітувати "стабільність" місяць-півтора. Що робити далі - ніхто не розуміє. Напевно, вкрасти останнє і змитися. Але це - для тих, хто не в "списках". А адже "на самому верху" - ті, кому бігти нікуди, їх якщо і візьмуть - то виключно в Гаазі. Їм-то куди накажете? В китайські кулички? Але китайці - такі китайці: відіжмуть, обсосуть кісточки і не подавляться. А потім - що?

"Триматися тут, грошей немає" - це не про вас Медведимка ляпнув, а про своїх кремлівських. Ось вони і тримаються, вибудовуючи навколо себе фортечну стіну, наповнену ОМОНом, спецназом і всіма гарматами Росгвардії".

"Ще Кремль боїться, що його здасть Трамп - ця остання примарна надія на пролонгацію. Але в США вже заявили, що будуть фінансувати інформаційну війну, вкладаючи кошти в незалежні ЗМІ всередині Росії. Причому, визначили терміни передбачуваної реалізації проекту: 2 роки. Це означає, що режиму Путіна відводиться рівно стільки часу. Не більше", - пояснює Сотник.

"З усього цього можна зробити очевидний висновок: при швидкому наростанні невдоволення знизу (недофінансування, безробіття, голод, остаточне пограбування з руйнуванням останньої ще дещо-як працюючої інфраструктури - по всій площі країни), у "верхах" дозріє і реалізується змова, яка завершиться палацовим переворотом, після чого події закрутяться з калейдоскопічною швидкістю", - підкреслив журналіст.

Втім, Сотник звернув увагу на важливу деталь: "Треба віддати належне чекісто-бандитам: вони трималися до останнього навіть при поганому настрої. Втім, минулий час - не до місця. Поки ще тримаються. Вміло і професійно. Останкінські впорскування теж поки працюють. Слабкіше, ніж раніше, але на тлі колишнього пропагандистського токсикозу дія отрути триває. Пацієнту погано, але він не розуміє першопричину своєї ломки. Завдання: щоб він якомога довше про це не здогадувався, щоб відтягнути початок протестної активності".

Як повідомляв "Апостроф", раніше про можливість палацового перевороту в оточенні Путіна висловився політолог Андрій Піонтковський.