Друг головного піарника Путіна висміяв пропагандистів РФ через страшилки про Україну, яка замерзає

Відомий російський журналіст, головний редактор радіо "Ехо Москви" Олексій Венедиктов висміяв російських пропагандистів, які "хвилюються" з приводу України, яка начебто замерзає, та поставок газу з Росії.

Про це він сказав в ефірі радіостанції.

Венедиктов зазначив, що тема постачання газу в Україну – політична, але має економічний підтекст, що полягає в тому, що тоді Україна має купувати десь вугілля, щоб у неї не зупинилися ТЕЦ так само, як вона купує газ на реверсі зі Словаччини.

"Тому мені дуже смішно дивитися, як іноді на 1-му, 2-му каналі обговорюють... так хвилюються за Україну, за те, щоб вона не замерзла – прямо такі українофіли стали всі ці кургіняни, дєлягіни (з маленької букви, звісно) та інші, – просто вони так хвилюються, що всі замерзнуть. Ну от, власне, історія, це такий новий елемент громадянської війни", - сказав журналіст.

Він також зазначив, що бойовики самопроголошених ДНР і ЛНР отримують великі гроші від продажу вугілля.

"Зараз там запустили деякі промислові підприємства, які належали іншим особам. У будь-який момент, якщо будемо виконувати Мінські угоди, ці підприємства мають повернутися до господарів. Це ж потім почнеться не дай бог...

Взагалі, у мене таке враження, що цей донецько-луганський експеримент – це валіза без ручки: кинути шкода, і нести незручно... Для Росії я маю на увазі, так і для України", - сказав Венедиктов.

Як повідомляв "Апостроф", міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що у Росії немає юридичних можливостей зупинити реверс російського газу з Європи в Україну.