У Білорусі тривають протестні "марші дармоїдів": опубліковано фото і відео

У Білорусі тривають акції протесту проти економічної політики президента країни Олександра Лукашенка, зокрема, проти введеного їм так званого "податку на дармоїдів".

У Гомелі 19 лютого на марш протесту вийшли кілька тисяч людей, передає "Наша Нива".

Організатори пригрозили провести 25 березня всереспубликанську акцію протесту, якщо уряд не скасує президентський декрет.

Люди зібралися на площі Повстання і великою колоною пройшли по вулиці Радянській до площі Леніна. Колона розтягнулася на сотні метрів, автомобілі вітали учасників ходи тривалими звуковими сигналами.

Популярною серед протестуючих стала кричалка: "Ні декрету номер три! Лукашенко, йди!". "А що далі, кріпосне право?" — обурювалися учасники. Люди також скаржилися на брак роботи в місті. Більшість з них прийшли на акцію протесту вперше. Міліція проведенню ходи не заважала.

Аналогічні акції сьогодні заплановані і в інших великих містах країни. У Вітебську та Могилеві на акції протесту вийшло менше ста осіб. На 14:00 запланований марш в Гродно.

Як повідомляв "Апостроф", в Мінську ввечері 17 лютого відбувся "Марш обурених білорусів", учасники якого протестували проти так званого "податку на дармоїдів". В акції в різні моменти взяли участь від 1 до 3 тисяч осіб.