RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

​Вічний конфлікт: російський історик озвучив прогноз по закінченню війни на Донбасі

Президента Росії Володимира Путіна вигідно продовження конфлікту на Донбасі, тому найближчим часом його навряд чи буде врегульовано.

Таку думку у своїй колонці на "Апострофі" висловив російський історик Юрій Фельштинський.

Експерт звернув увагу на ситуацію в Придністров'ї та ізраїльсько-палестинський конфлікт, підкресливши, що "національні конфлікти зазвичай тривають довго".

При цьому Фельштинський зазначив, що одна зі сторін конфлікту завжди може піти на загострення, щоб вирішити його остаточно: "Можна припустити, що російська сторона відкрито введе російські регулярні війська в "ДНР" і "ЛНР" і анексує ці території точно так, як це було з Кримом. Або фактично приєднає їх, як сталося з Абхазією і Південною Осетією, відібраних у Грузії в 2008 році".

В той же час історик підкреслив, що Кремль влаштовує формат з "Мінськом", який дозволяє залишити Росії можливість для розширення конфлікту і повномасштабної війни з Україною: "російсько-український конфлікт може виявитися "вічним".

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський раніше висловлював думку, що конфлікт на Донбасі може заморозитися і стати новим "Придністров'ям".