Тимчук вказав на безглуздість стягування Росією зброї до Криму

Військовий експерт Дмитро Тимчук поділився думкою про причини посилення військового і морського угруповання російської армії в окупованому Криму.

Аналізуючи інформацію про нарощування військової присутності російської армії і флоту, Тимчук в колонці на "Апострофі" виділив три фактори. Перш за все для Росії перекидання нових підрозділів і кораблів, військові навчання і маневри дозволяють зайвий раз підкреслити сам факт свого розпорядження цим регіоном, показати себе єдиним "господарем становища".

Друга обставина, що викликає посилення російського контингенту в Криму, це конфронтація з НАТО, яке присутнє в акваторії Чорного моря. На думку Тимчука, в цьому випадку Москва також переслідує більшою мірою демонстраційні цілі.

Нарешті, Тимчук звертає увагу на значення війни в Сирії, оскільки, використовуючи Крим, росіянам зручніше перекидати в цю країну війська, техніку і необхідне їм постачання.

Мілітаризація Криму, як вважає Тимчук, в значній мірі залежить від ходу сирійської війни. У разі ослаблення російської участі в сирійському конфлікті - і в Криму можна очікувати відповідних наслідків.

Що стосується власне військового значення Криму для бойових дій в Чорному морі, то особливості цього театру і можливості сучасної зброї, вважає Тимчук, роблять розміщення великого угруповання на півострові безглуздим.

Раніше "Апостроф" приводив думку голови Меджлісу Рефата Чубарова який також висловився про мілітарізацію Криму.