RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Українське питання: Жданов розповів, як змусити Росію піти на поступки

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія піде на поступки, якщо Україна ініціює створення Балтійсько-Чорноморського союзу.

Таку думку Жданов висловив в інтерв'ю Politeka.

Експерт зазначив, що "Мінськ" не працює, так як міжнародних зустрічей в Мінську більше не відбувається і там діє тільки внутрішня переговорна група. Жданов стверджує, що цей формат був створений тільки для того, щоб виключити з переговорного процесу міжнародних гравців або вийти на прямі переговори Москви і Києва.

За словами експерта, інший формат — нормандський — перетворюється в бесіду з жертвою, так як в ньому беруть участь три миротворця (Німеччина, Франція, Росія) і постраждала сторона — Україна. "А хто відповідач у такій ситуації?" — запитує Жданов. Він вважає, що Україна повинна зробити відповідачем Росію, офіційно визнавши, що йде війна, і тоді нормандський формат зміниться.

Іншим варіантом для України Жданов називає переговори щодо створення Балтійсько-Чорноморського союзу.

"Почати варто з військової основи. У нас же є польсько-українсько-литовська бригада. Давайте її закладемо в основу нового військового союзу в системі безпеки країн регіону", — пропонує експерт.

За його словами, таке для Росії смерті подібно, і вона відразу ж піде на поступки, оскільки ще один військовий блок не потягне.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Жданов розповів, скільки буде тривати війна з Росією.