Акції протесту у Москві: стало відомо про кількість затриманих

Російська поліція затримала понад тридцять порушників громадського порядку у центрі Москви під час проведення неузгодженого публічного заходу. Про це "Интерфаксу" повідомили в прес-центрі МВС РФ.

"У Москві у ході неузгодженого публічного заходу за порушення громадського порядку в районі Тріумфальної площі затримано 31 особу. Всіх порушників доправлено до територіальних підрозділів поліції для складання протоколів про адміністративні правопорушення", - розповів співробітник прес-центру МВС РФ.

За його словами, в Санкт-Петербурзі затримано одного учасник неузгодженої акції протесту.

Крім того, в Москві за адресою: Петрівка 38 за одиночний пікет було затримано російського опозиціонера Ільдара Дадіна. Про це повідомляє "ОВД-Инфо".

З Дадіним було затримано активіста Сергій Ожича. Пізніше на тому ж місці були затримані Наталія Нетішинська і Віра Макарова, яка вела трансляцію, а після цього поліцейські затримали ще двох осіб.

У російської поліції також повідомили, що в неділю, 2 квітня, в низці міст Росії відбулися узгоджені публічні заходи.

"У Рязані і Іваново у них брало участь по 20 осіб, в Якутську - 13 і в Барнаулі 40 осіб. Серед найбільш численних - заходи у Новосибірську - 400 осіб, Самарі - 650 осіб і Астрахані 250 осіб. Під час даних публічних акцій порушень громадського порядку не зафіксовано, затриманих немає ", - зазначив співробітник прес-центру МВС.

Нагадаємо, раніше російський опозиційний політик Михайло Ходорковський назвав проведення несанкціонованих мітингів у Москві "провокацією влади".