RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У РФ відкрили нові справи проти росіян через зв'язки з "Правим сектором"

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальні справи проти громадян РФ, причетних до діяльності "Правого сектора". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Кримінальне провадження порушено проти мешканця Удмуртії В'ячеслава Донгузова і мешканця Архангельської області В'ячеслава Ясєва.

За даними слідства, Донгуз і Ясєв, підтримуючи цілі організації "Правий сектор", у різний час виїхали з території Росії в Україну, де були добровільно прийняті у якості бійців у Добровольчий український корпус "Правого сектору", після чого стали активно брати участь на боці даної організації в бойових діях в Україні проти "ДНР" і "ЛНР", маючи при собі вогнепальну зброю, боєприпаси, засоби зв'язку і автотранспорт.

На підставі цих даних СК РФ щодо зазначених осіб порушив кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь в екстремістській організації).

Нагадаємо, раніше Слідком РФ пред'явив заочні звинувачення офіцерам Збройних сил України Віктору Юшку та В'ячеславу Власенку.