RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Радзіховський розповів, як Росію сильно принизили в ООН

Голосування за проект резолюції Ради безпеки ООН щодо хімічної атаки в Сирії стало приниженням для Росії.

Про це в коментарі Обозревателю повідомив російський журналіст Леонід Радзіховський.

"Голосування по резолюції для Росії було не просто невдалим, а максимально ганебним за весь час існування ООН. Максимально ганебним", - вважає журналіст.

На його думку, на це вказує навіть не те, що російська позиція була в меншості і її підтримала лише Болівія. Особливо ганебним стало те, що один з найближчих союзників РФутримався від голосування.

"Хто тільки не бував у ООН в меншості. Воно ганебно, насамперед, тому, що за російський варіант голосувала одна Болівія, тобто просто ніхто. А ось утрималися – Китай і Казахстан. Гаразд, чорт з ним, з Китаєм, він не в перший раз утримується. Але Казахстан! Казахстан, член Митного союзу, другий союзник Росії після Білорусі. Це абзац. Ось це вже повна політична катастрофа, що називається "аллес капут", - сказав Радзіховський.

Журналіст також вказав на те, що позиція Казахстану замовчується в російських ЗМІ.

"Назарбаєв остаточно відв'язався і посилає Росію набагато крутіше, ніж Україна посилає Росію", - вважає Радзіховський. Він нагадав, що в Казахстані позбавляють громадянства всіх, хто брав участь у військових діях в Сирії.

"Росія дійсно знаходиться в стані повної політичної ізоляції – це експериментальний факт. Якщо вас підтримує Болівія, а також Іран, Хезболла і Північна Корея, то це, що називається, припливли", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, резолюцію по хімічній атаці в сирійській провінції Ідліб підтримали 10 членів РБ ООН, два проголосували проти, троє утрималися. Разом з РФ проти резолюції проголосувала Болівія. Утрималися від голосування Китай, Ефіопія і Казахстан. У підсумку РФ використала право вето і заблокувала документ.