У Росії пройшли масові затримання учасників опозиційної акції

У Санкт-Петербурзі затримали близько 50 учасників традиційної прогулянки "Нової опозиції".

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

У традиційних недільних прогулянках в Санкт-Петербурзі сьогодні вийшло близько 200 осіб. Учасники акції зазвичай пішли по тротуару Невського проспекту в бік Палацовій площі. За їх словами, вони не викрикували жодних гасел.

Лідер петербурзької "Нової опозиції" Олександр Расторгуєв заявив, що на Палацовій площі їх вже чекали близько восьми автобусів, в деяких з яких знаходилися військовослужбовці Росгвардии. Після того, як учасники акції попросили правоохоронців відвести провокатора, людину, яка викрикувала на їхню адресу образи, почалися затримання самих опозиціонерів, яких, потім відвезли у відділення поліції.

Протестуючих оголосили, що їх затримали за статтею 20.2 адміністративного кодексу РФ. Дана стаття стосується порушення правил проведення мітингів.

Журналіст "Эхо Москвы" Арсеній Веснін зазначив, що одного з учасників акції після затримання госпіталізували.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як передає російська редакція "Радио Свобода", "прогулянки опозиції" проходять в Москві і Санкт-Петербурзі щонеділі. У Москві сьогоднішня акція пройшла без затримань.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно російського опозиціонера В'ячеслава Мальцева заарештували на 15 діб за нібито непокору вимозі співробітника поліції на антикорупційному мітингу 26 березня в Москві.