У Росії назвали розмір військових втрат Путіна на Донбасі

За три роки війни на Донбасі загинули як мінімум півтори тисячі російських військових.

Такі дані навела керівник Спілки солдатських матерів Росії Валентина Мельникова в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми вважаємо, що російські втрати в Україні становлять не менше половини від втрат української армії. Скільки за три роки загинуло українців? Десь три тисячі (за офіційними даними Міноборони України за 3 роки війни загинуло 2652 українських військових). Тоді півтори тисячі загиблих з російської сторони – це мінімум. І, значить, майже 5 тисяч поранених, а може бути і більше", - говорить вона.

При цьому Мельникова зазначає, що точне число загиблих і поранених не представляється можливим дізнатися. За її словами, за час попередніх військових конфліктів також немає даних.

Раніше уривчасті дані дізнавалися за допомогою страхових документів. Але через те, що офіційно російські військові у війні на Донбасі не беруть участь, оформлення таких "страховок" проходить не через військкомати, а через спецпідрозділ. "Цей момент, коли воєнкоми знали, хто і де загинув, – теж закрився на початку 2015-го року. Тому відомостей немає", - додала Мельникова.

За її словами, дані стануть відомі після закінчення війни, коли солдати які вижили і сім'ї загиблих будуть вимагати компенсацій. Також Мельникова повідомила, що в Союзі є інформація про те, що російських військових продовжують відправляти в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явився список більше трьох тисяч бойовиків і російських найманців, загиблих на Донбасі.