RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Сина екс-президента Молдови затримали за підозрою в корупції: опубліковано відео

Офіцери Національного центру по боротьбі з корупцією в Молдові затримали колишнього депутата парламенту країни Кирила Лучинського, сина екс-президента Петра Лучинського, а також трьох бізнесменів в рамках кримінальної справи про розкрадання більше мільярда доларів з молдавської банківської системи.

Відео затримання Кирила Лучинського опубліковано на каналі молдавського видання Newsmaker в YouTube.

У момент затримання Лучинський перебував за кермом авто, опору він не чинив.

Лучинського і ще трьох бізнесменів підозрюють у відмиванні грошей, яке завдало серйозної шкоди кільком збанкрутілим молдавським банкам. Згідно з матеріалами справи, в 2012-2014 роках Лучинський на підставі фіктивних договорів про надання консалтингової допомоги перевів на рахунки однієї із зарубіжних компаній близько півмільйона доларів, отриманих з збанкрутілих банків. Було встановлено, що одна з комерційних фірм, що належала Кирилу Лучинському, отримала від одного з цих банків близько 300 тисяч доларів в якості кредиту.

Раніше у кримінальній справі про розкрадання більше мільярда доларів з банківської системи Молдови тюремні терміни отримали кілька високопоставлених чиновників і бізнесменів, у тому числі екс-прем'єр країни Влад Філат.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні українські правоохоронці спільно з колегами з Молдови запобігли вбивство колишнього віце-прем'єр-міністра Молдови Володимира Плахотнюка.