Жорстке затримання школяра в Москві: блогер підірвав мережу показовим порівнянням

У зв'язку із затриманням у Москві 10-річного хлопчика, який декламував фрагменти з "Гамлета" Вільяма Шекспіра, російський блогер Дмитро Сухарєв порівняв дії поліцейських під час іншого інциденту. У своєму Twitter він нагадав про випадок, коли біля однієї зі станцій метро жінка розмахувала відрізаною головою дитини.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

"Менти не боялися Бобокулову, просто не могли довго зрозуміти, що вона порушує закон чи ні, а з хлопчиком їм все відразу було зрозуміло", "Треба було хлопчикові з відрізаною дорослою головою виступати: "Бути, чи не бути? Ось в чому питання...", - відзначають користувачі соцмережі в коментарях.

Однак знайшлися люди, які вважають, що ці два випадки не можна порівнювати, тому що жінка нібито могла бути з вибуховим пристроєм, тому не варто було відразу кидатися її затримувати.

Як повідомляв "Апостроф", Відомий російський карикатурист Сергій Йолкін намалював карикатуру, яка висміює реакцію російських силовиків на жахливий інцидент, коли няня з Узбекистану вимахувала головою дівчинки, погрожуючи підірвати себе.