RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про раптову перевірку військ РФ біля кордонів України і в Криму

Росія провела раптову перевірку військ біля кордону з Україною, в ході якої були перекинуті війська в окупований Крим.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

За наказом командувача військами Південного військового округу РФ Олександра Дворнікова кілька з'єднань підняли по тривозі для перевірки їх бойової готовності. Зокрема, перевірялися мотострілкові сполуки, які розташовані в окупованому Криму, Дагестані, Чечні, Південній Осетії, Ростовській області та Краснодарському краї.

"З'єднання Південного військового округу, які залучаються до перевірки бойової готовності військ (сил) округу, завершили зосередження в районах призначення і підготовку до практичних дій. Протягом перших діб перевірені тимчасові нормативи і здатність військ до виконання завдань у пунктах постійної дислокації і на маршах", - зазначили в оборонному відомстві РФ.

Транспортні літаки 4-ї армії ВПС і ППО, а також морської авіації Чорноморського флоту РФ перекинули особовий склад на дальність більш 1000 км з Чечні, Дагестану і Ростовської області на полігони Астраханської, Волгоградської областей, Краснодарського краю і окупованого Криму. Також перекидання техніки і здійснюється залізничним транспортом.

"Підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту здійснили марш на відстань понад 200 км, вийшли на полігон "Молькіне" Краснодарського краю і приступили до відпрацювання комплексу навчально-бойових завдань", - додали в Міноборони РФ.

Всього до перевірки залучили понад 6500 військовослужбовців і близько 1500 одиниць військової і спеціальної техніки мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів, а також підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту і Каспійської флотилії РФ.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно з'явилося фото російських військ у прикордонній з Україною зоні.