RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відставання накопичується: у РФ розповіли, як Україна могла б потужно вдарити по путінському режиму

Стратегія Кремля щодо України полягає в тому, щоб всіма доступними засобами, включаючи військові, перешкодити її політичному і економічному зростанню, щоб її успішний розвиток не дав російському населенню привід задуматися про зміну влади у своїй країні.

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін в інтерв'ю "Апострофу".

Він підкреслив, що саме успішний розвиток України - одна з найбільших загроз режиму президента РФ Володимира Путіна.

"Україна - це найближча країна за менталітетом, історією. Якщо ще й вона покаже хороший приклад зростання, це буде дуже болісно. Сподіваюся, що так і станеться, але на це потрібні десятиліття. Ну, а зараз Росія буде щосили гальмувати процеси розвитку: засилати диверсійні групи, підтримувати напругу на Донбасі. Це все стримує економічне зростання. Так що стратегія приблизно зрозуміла", - заявив Орєшкін.

Однак, на його думку, така поведінка Росії історично безперспективно, але у неї немає інших способів впливу на Україну.

"Немає сенсу тиснути на Україну. Але нічого ж більше не залишається! Тому що путінська вертикаль побудована на пріоритеті силових методів, вона вміє встановлювати силовий контроль, але не вміє розвивати ці території. Тому залишається псувати життя тим, хто відокремився від східного блоку. В Україна це найвиразніше читається ", - зазначив політолог.

За його словами, путінська модель РФ неефективна, непопулярна, нецікава населенню і регіональним елітам Росії, не кажучи вже про інші країни.

"Останні десять років - це втрачений час. Але поки за рахунок пропаганди, оповідань про "підйомі з колін" і "підступи Заходу" все це вдається стримувати. А відставання, насправді, накопичується", - підсумував Орєшкін.

Читайте також повне інтерв'ю Дмитра Орєшкіна "Путін дратує навіть своїх прихильників - політолог Орєшкін про Україну і дешеві методи Кремля", опубліковане на "Аапострофі".