RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Зростає запеклість: політолог вказав на важливий сигнал щодо протестів у Росії

З кожним новим антикорупційним мітингом у Росії зростає запеклість протесту і самоорганізація учасників акцій.

Таку думку висловив російський політолог, професор МГИМО Валерій Соловей у інтерв'ю "Собеседнику", коментуючи протести у Росії 12 червня.

"Розширюється географія протесту, динаміка його наростає - і головне, зростає його запеклість. Це було помітно по тому, як вели себе учасники протесту, причому не тільки і не стільки в Москві, скільки у Пітері ", - заявив експерт.

За його словами, учасники акцій протесту почали чинити опір поліції - поки що пасивно, це з часом перейде в активну форму. Кром того, на думку Солов'я, в Росії зростає політизація суспільства і змінюється політична поведінка, тобто люди готові виходити на вулиці, знехтувавши заборонами, попри те, санкціонована акція чи ні.

Політолог також вказав на дивну поведінку поліції на акціях протесту.

"А дії поліції взагалі були невиправданими і безглуздо жорстокими. Поліція, точніше, той, хто віддав їй наказ, ніби спеціально розгойдував протест і протестні настрої", - підсумував Соловей.

Нагадаємо, раніше український художник Андрій Петров відреагував цікавою карикатурою на участь колишніх бійців українського спецпідрозділу "Беркут" в затриманні учасників мітингу 12 червня в Москві.