У Росії розповіли про наслідки, до яких приведуть дебати Стрєлкова з Навальним

Російський політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей дав прогноз наслідків дебатів між екс-ватажком бойовиків "ДНР" Ігорем Стрєлковим (Гиркиним) і опозиціонером Олексієм Навальним.

Думки з цього приводу він виклав на сторінці в Facebook.

Насамперед, політолог нагадав, що в політиці дебати ведуться для придбання прихильників.

"На націоналістів ці дебати ніяк не вплинуть. Ті, хто розумніший і гнучкіше, вже і так підтримують (або підтримають) Навального. Вибору у них все одно немає і не буде. Симпатії ж ідіотів контрпродуктивні", - зазначив Соловей, додавши: "Натомість ліберали утвердяться у своїх підозрах щодо Навального. Між тим, їх вплив на громадську думку значно більший, ніж у націоналістів".

Також він висловив припущення, що коло прихильників Навального після дебатів не розшириться.

"Проблеми Криму, Донбасу і України не важливі для масової публіки. І навряд чи мають серйозне значення для вирішення питання про владу в Росії", - також зазначив Соловей.

Він прогнозує, що дебати виявлять збіг поглядів Навального і Стрєлкова до діючої в Росії влади. У свою чергу взаємодія зазначених осіб може посилити підозри Кремля у підготовці "кольорової" революції в Росії, що спричинить за собою рішучі дії "щодо ворогів, які зіспівалися".

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Аркадій Бабченко вважає, що дебати Навального зі Стрєлковим стануть остаточним діагнозом для РФ.