Глава СБУ зробив гучну заяву про нові провокації Росії проти України

Федеральна служба безпеки РФ перейшла до вербування учасників АТО, щоб потім використовувати їх у своїх спецопераціях.

Про це на брифінгу 17 серпня заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Ми отримали інформацію, що ФСБ через підконтрольну структуру в Росії — федеральний інформаційний центр, який називається "Аналітика і безпека" готує чергову провокацію проти нашої держави", - сказав він.

За словами Грицака, ФСБ практично вдалося завербувати трьох ветеранів АТО. Їм запропонували виїхати до Москви і попрацювати на будівництві за гарну винагороду. Перед відправкою в РФ вербувальники зробили ксерокопії посвідчень учасників АТО.

Перебування українців на території РФ фіксувалася на відеокамеру від моменту їх виїзду в Росію. Також їх змусили здати свої документи.

Вже в РФ українцям видали мобільні телефони, сумки з інструментами і одяг. Грицак каже, що ці речі повинні були стати свідоцтвами про нібито підготовку терактів у Москві.

Пізніше ветерани АТО запідозрили недобре і втекли з РФ за допомогою сервісу BlaBlaCar.

Грицак також назвав імена вербувальників – це громадяни України Дарина Мастикашина і Олександр Каратай. Обидва вони затримані і дають свідчення слідчим.

"ФСБ РФ продовжує спрямовувати на українську землю диверсійні групи для вчинення терористичних актів на нашій території. Головними цілями є стратегічні об'єкти життєзабезпечення, інфраструктури, так само ставиться мета - вбивство окремих громадсько-політичних діячів", - також зазначив Грицак, додавши, що мова йде про яскравих особистостей, вбивство яких викличе резонанс.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ розкрила масштабну спецоперацію Кремля по вербуванню силовиків в Україні.