RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Головний дипломат Путіна відзначився черговою заявою про НАТО

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, виступаючи на 72-й сесії Генасамблеї ООН, що НАТО прагне відтворити клімат холодної війни, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Суверенітет, відмова від втручання у внутрішні справи, рівність народів, взаємоповага - в міжнародних справах Росія завжди дотримувалася цих принципів. І продовжить їх відстоювати. За останню чверть століття наша країна, незважаючи на випробування, чесно пройшла свою частину шляху по ліквідації спадщини холодної війни, багато робила для зміцнення довіри і взаєморозуміння в Євроатлантиці, в світі в цілому", - сказав міністр.

За його словами, це "не зустріло взаємності з боку західних партнерів, сп'янілих ілюзією настання "кінця історії" і до сих пір намагаються пристосувати до сьогоднішніх реалій рудиментарні інститути епохи блокового протистояння".

"НАТО прагне відтворити клімат холодної війни, відмовляється втілювати в життя урочисто проголошений в 1990-і роки минулого століття принцип рівної і неподільної безпеки на просторі ОБСЄ", - заявив Лавров.

"Захід вибудовував свою політику за принципом "хто не з нами, той проти нас", вставши на шлях безоглядного розширення НАТО на схід, провокуючи нестабільність на пострадянському просторі і заохочуючи антиросійські настрої", - підкреслив глава МЗС РФ.

Відзначимо, раніше Лавров заявив, що НАТО "так і залишилося інститутом холодної війни".

Як повідомляв "Апостроф", 18 вересня Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з держсекретарем США Рексом Тіллерсона в Нью-Йорку.