RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стало відомо про нові масштабні навчаннях Росії

У Новосибірській області, в кінці вересня, Росія проведе масштабні командно-штабні навчання ракетних військ стратегічного призначення (РВСП).

Про це повідомляє Міноборони РФ.

"Планується відпрацювання великого переліку завдань і вступних, в тому числі щодо приведення у вищі ступені бойової готовності, здійснення маневрених дій на маршрутах бойового патрулювання, протидії диверсійних формувань і ударам високоточної зброї, виконання бойових завдань в умовах активного радіоелектронного придушення і інтенсивних дій в районах дислокації військ", - йдеться в повідомленні.

У маневрах візьмуть участь понад чотири тисячі військових і близько 400 одиниць техніки.

Відзначається, що в навчаннях також будуть вперше задіяні близько десяти зразків перспективної спеціальної техніки, в тому числі для інженерних підрозділів, охорони і оборони, РХБЗ.

Як повідомляється, планується широке застосування авіації. Будуть задіяні винищувачі-перехоплювачі МіГ-31, завдання повітряної розвідки виконуватимуть літаки Ан-30, для пошуку будуть застосовуватися транспортно-бойові вертольоти і комплекси з безпілотниками.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в НАТО заявили, що Росія обманює Альянс і прикривається навчаннями "Захід-2017" для підготовки "великої війни".