RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ще до втечі Януковича: у Росії розкрили нові подробиці анексії Криму Путіним

Роздуми про анексію Криму були в Москві ще з 1992 року, а влітку 2013 року розпочалася практична підготовка до військової операції.

Про це заявив російський військово-політичний експерт, який живе в Празі, Юрій Федоров, передає "Обозреватель".

"На мій погляд, ситуація розвивалася таким чином. Практична підготовка до анексії Криму, і я думаю, не тільки до анексії Криму, але і до того, що називається реалізація проекту "Новоросія", почалася десь влітку 2013 року. Одним з доказів цього є опублікований в Україні так званий "План Глазьєва", - повідомив він.

"Взагалі кажучи, я думаю, що на цю тему в Москві думали, розмірковували і будували плани ще з 1992 року. Такі настрої були характерні для російської еліти з самого моменту розпаду Радянського Союзу", - говорить експерт.

Також він звернув увагу, що військова операція по захопленню Криму почалася ще до втечі з України Віктора Януковича.

"Є ще одна деталь. Медалі "За повернення Криму", якими нагороджувалися російські військовослужбовці, які проводили цю операцію, були датовані 20 лютого. Значить, в районі між 20 і 23 лютого були прийняті остаточні рішення щодо Криму, що було не тільки до листа Януковича Путіну, але, якщо орієнтуватися на 20 лютого, то і до втечі Януковича з Києва", - відзначив Федоров.

За його словами, стартом запуску анексії Криму послужила інформація про Угоду про асоціацію ЄС з Україною.

"Десь до середини літа 2013 року в Москві були впевнені, що ЄС ніколи не піде на Угоду про асоціацію з Україною до тих пір, поки Юлія Тимошенко перебуватиме у в'язниці. А десь в середині або в кінці літа з'явилася інформація про те, що Європейський Союз все-таки може підписати цю угоду, незважаючи на те, що Тимошенко перебуває в ув'язненні. Ось тоді в Москві дуже занепокоїлися і вирішили прийняти свої заходи", - підсумував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", Георгій Тука заявив, що повернення Криму після знищення РФ як держави.