Кадиров несподівано підтримав ідею суперниці Путіна на виборах

Глава Чечні Рамзан Кадиров висловився на підтримку ідеї про поховання тіла Володимира Леніна.

"Я особисто переконаний, що досить витріщатися на труп Леніна. І керівника революції давно пора поховати, це і розумно і людяно. Над тілом Леніна трудиться цілий науково-дослідний інститут. Біля його тіла чергує цілодобова охорона. Неправильно, що в самому серці Росії, на Червоній площі, стоїть труна з мертвою людиною. Якщо рішення про поховання тіла Леніна буде прийнято, то воно буде найвірнішим з історичної точки зору", - написав Кадиров у своєму Telegram-каналі.

При цьому чеченський лідер обмовився, що вирішувати питання про поховання радянського діяча може тільки президент РФ Володимир Путін.

Варто відзначити, що з подібною ініціативою раніше виступила журналістка Ксенія Собчак, яка має намір стати кандидатом на виборах президента Росії. Тіло Леніна на Червоній площі вона назвала показником "середньовічного укладу життя в країні" і запропонувала прибрати труп з центру Москви.

В цілому ж дискусія про поховання трупа Леніна ведеться з 1980-х років. Це питання піднімали як політики, так і представники церкви.

Як повідомляв "Апостроф", Сергій Йолкін забавною карикатурою зобразив підготовку Путіна до Хеллоуїну. На зображенні Путін направляється до входу в мавзолей.