RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії різко зросла кількість протестів: названі причини

У третьому кварталі 2017 року кількість політичних, соціально-економічних і трудових протестів в Росії збільшилася майже на дві третини в порівнянні з початком року. У першому кварталі пройшли 284 протестні акції, у другому — 378, а в третьому — 445.

Про це повідомляється в доповіді Центру економічних і політичних реформ (ЦЕПР), передає російський сайт РБК.

Експерти ЦЕПР класифікували протести на політичні, соціально-економічні і трудові.

В третьому кварталі, як і в двох попередніх, найбільше було соціально-економічних протестів — 312. До них відносяться протести, пов'язані з вимогами пайовиків, невдоволенням підприємців, зростанням тарифів і так далі.

На другому місці — політичні протести, включаючи акції прихильників Олексія Навального: їх 106.

На третьому місці 27 (акцій) виявилися протести працівників підприємств, які були пов'язані з трудовими конфліктами — головним чином з невиплатою заробітної плати.

Найбільше протестів були зафіксовані в Ростовській області, Краснодарському краї, Свердловської і Новосибірській областях, а також у Москві.

Як каже експерт Микола Петров, зростання кількості протестів, особливо соціально-економічних, пов'язаний з браком фінансових ресурсів у регіонах.

Глава ЦЭПР Микола Миронов причинами протестних акцій назвав економічна криза і нездатність влади вирішувати соціальні конфлікти в кризовий час.

Також зростання кількості протестів у доповіді експертів пояснюється браком "дієздатних політичних партій, громадських організацій, профспілок".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Росії затримали понад 400 осіб на протестних акціях.