RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Повзуче поглинання: Каспаров вказав на серйозну загрозу для Росії з боку Китаю

На сьогоднішній день Росія має достатньо європейський потенціал, і єдиний спосіб збереження цієї російської державності - це форма інтеграції в Європу, до Євроатлантичної спільноти.

Про це в інтерв'ю виданню Realist повідомив чемпіон світу з шахів, громадський і політичний діяч Гарі Каспаров.

"Єдиний спосіб збереження російської державності - це форма інтеграції в Європу, до Євроатлантичної спільноти, тому що основні загрози йдуть, звичайно, зі сходу і півдня. І якщо Росія втратить можливість, майбутнє моєї країни буде досить похмурим", - сказав Гарі Каспаров.

Він уточнив, що означають загрози зі сходу і півдня.

"Якщо у вас півкраїни територіально межують з Китаєм, у якого через кордон живуть як мінімум 250 млн чоловік, яке майбутнє чекає ці території, багаті корисними копалинами, яких в Китаї немає? Якщо у вас є одна країна, у якій в наявності ресурси демографічні та матеріальні, але немає природних ресурсів, і інша країна через кордон, у якій все навпаки, то ми розуміємо, що має статися. Для мене абсолютно очевидна альтернатива Далекого Сходу в осяжній історичній перспективі: або повзуче поглинання Китаєм, або інтеграція в єдине євроцентричний економічний простір від Лісабона до Владивостока. З півдня є зростаюча загроза ісламського радикалізму, помножена на ту ж демографічну проблему, і спроба Росії будь-яку ціну зберігати цю імперську складову може привести до трагічних результатів, значить загроза з боку сходу та півдня ", - додав громадський діяч.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Гарі Каспаров вказав на пропаганду Кремля, яка орієнтована не на нав'язування однієї точки зору, а на руйнування самої концепції правди.