Переплутали космодроми: соцмережі потішили нові дані про причини падіння російського супутника

Причиною втрати російського супутника "Метеор-М", який повинна була вивести на орбіту ракета "Союз-2.1 б", є неправильний маневр розгінного блоку.

Про це повідомляє російське інформагентство "Интерфакс" з посиланням на власне джерело.

"Розгінний блок "Фрегат" виконав перший маневр для виводу на орбіту в неправильній орієнтації. В результаті маневр вийшов не розгінним, а гальмівним — і замість виходу на перехідну орбіту, розгінний блок разом з корисним навантаженням попрямував до Землі і затонув в Атлантичному океані", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, причиною неправильної орієнтації стала помилка в пролітному завданні, в результаті чого "перед маневром "Фрегат" почав розворот в неоптимальному напрямку і не встиг його закінчити до включення рухової установки".

Подібна заява підтвердив і сайт RussianSpaceWeb.com, який спеціалізується на російській космонавтиці. За інформацією ресурсу, ракета "Союз-2.1 б" була запрограмована для пуску не з космодрому "Східний", а з "Байконура".

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як повідомляв "Апостроф", протодиякон РПЦ Андрій Кураєв заявив про те, що священик повинен нести відповідальність за падіння освяченої ракети "Союз-2.1 б".