Введення миротворців на Донбас: Путін зробив важливу заяву

Президент РФ Володимир Путін заявив, що не проти введення миротворців на Донбас на непідконтрольну Києву ділянку кордону.

Про це Путін повідомив на прес-конференції, передає УНІАН.

Він зазначив, що до цього рішення його підштовхнула канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Ми внесли проект відповідної резолюції, що повинні з'явитися сили ООН, які візьмуть під захист співробітників ОБСЄ. Після цього пані Меркель мені по телефону сказала: "Чому тільки на кордоні, на лінії поділу? Співробітники ОБСЄ адже переміщуються по всій території Донбасу, погодься будь ласка, щоб вони були під охороною скрізь, де б вони не з'являлися, в тому числі, і на кордоні між Росією і Донбасом, Росією та Україною, ось в цій частині кордону". Я подумав і сказав: "Так, ти права", і ми тут же внесли корективи у свою резолюцію", - сказав Путін.

Він підкреслив, що виступає за прямі переговори уряду України і так званих "ЛНР" і "ДНР".

"Зараз з'ясовується, що і цього недостатньо, що по суті все зводиться до того, щоб поставити під міжнародний контроль цю територію. Ми не проти цього, але для цього київській владі необхідно домовлятися з самим Донбасом", - зазначив президент РФ.

Як повідомляв "Апостроф", заступник голови МЗС РФ заявив, що міжнародна адміністрація в ОРДЛО суперечить Мінським угодам.