Не жили, але шкодують: мережу насмішили результати опитування про ностальгію за СРСР серед росіян

Кількість громадян Росії, які шкодують про розпад СРСР, досягло максимуму з 2009 року і становить 58%, при цьому кожен четвертий росіянин (25%) подібних почуттів не відчуває. Вагалися з відповіддю 16% респондентів.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" з посиланням на "Левада-Центр".

Ті, хто ностальгує про Радянському Союзі, засмучені, насамперед, тим, що "зруйнована єдина економічна система" (54%), "люди втратили почуття приналежності до великої держави" (36%), "зросла взаємна недовіра, запеклість" (34%), "руйнуються зв'язки з родичами, друзями" (26%), "втрачене відчуття, що ти всюди "як вдома" (25%), "важко стало вільно подорожувати, поїхати на відпочинок" (15%).

Також 52% громадян РФ вважають, що розпаду СРСР можна було б уникнути. У тому, що він був неминучий, упевнені 29% респондентів, важко відповісти - 19%.

Соцопитування було проведено 24-28 листопада серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів Росії.

"Шкодує приблизно так: ех, коли розпадався Союз я був на чверть століття молодше і чому я не поїхав з цієї країни", "їм Залишилося тільки визначитися, що хочуть: 1.червоний терор 20, 2.репресії і ГУЛАГ 30, війну 40, позбавлення паспортів сільських жителів 50, Афган і тотальний дефіцит 70_80... рабська психологія стада-діагноз!", "Не дивно. При такій держ. програмі з тупизації населення пропорційно збільшиться і кількість шкодують про розпад СРСР", - коментують публікацію користувачі.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з останніми соцопитуваннями, росіяни фактично однаково погано ставляться до США, ЄС і Україні.