Відомий прихильник "російського світу" придумав, як РФ захищати "своїх людей" в Україні

Депутат Держдуми РФ, письменник Сергій Шаргунов заявив, що Москва повинна відкрито підтримувати українців, які виступають за єдність РФ і України.

Про це він повідомив в інтерв'ю Ukraina.ru

"Я точно зараз не буду кидатися войовничими гаслами або кровожерливими закликами — мова йде зовсім не про це. Але важливо підтримувати дух у тих людей, які залишаються на Україні, мільйони російськомовних. Дуже важливо, щоб вони отримували альтернативну інформацію. І це повинна зробити Росія. Справа не в сумах, мова йде про те, щоб відстоювати національні інтереси та національну безпеку нашої країни", - сказав Шаргунов.

Також він виступив за спрощене отримання громадянства РФ для всіх жителів України.

"Крім того, треба підтримати і політичне дисидентство. На це, зокрема, спрямований наш з депутатом Костянтином Затуліним законопроект про порядок надання політичного притулку. Справа в тому, що нинішній порядок просто застарів. Він не поширюється на осіб, які прибули з країн, які мають з нами угоду про безвізовий перетин кордонів. Але події останніх років, особливо на Україні, показують, що це обмеження треба відміняти", - каже депутат Держдуми.

Також він поскаржився на заборону в Україні російських телеканалів і деяких книг.

"Значить, потрібно протоколювати порушення прав, потрібно надавати підтримку всім політичним в'язням. У них можуть бути паспорти Російської Федерації, а громадян України, але від цього вони не перестають бути нашими, рідними, своїми, тому що на Україні живуть свої. Потрібно зрозуміти, що втрачаючи Україну і потураючи знущанню над нашими людьми, ми насправді втрачаємо і Росію", - підсумував Сергій Шаргунов.

Як повідомляв "Апостроф", в ефірі політичного шоу на російському "Першому каналі" знову стався скандал з приводу війни на Донбасі.