RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Приватна розвідка США розповіла, до чого може привести внутрішня боротьба між путінськими спецслужбами

У Росії відбувається запекла боротьба між Росгвардією і ФСБ за вплив над іншими силовими відомствами в світлі підготовки реформи спецслужб.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

На даний момент розглядається варіант реформи Федеральної служби охорони, зробивши цей орган незалежним від Росгвардії і ФСБ.

Також пропонується зробити з ФСБ всеосяжну спецслужбу відродивши Міністерство державної безпеки, яке існувало в сталінські часи.

"Але будь-яке переформатування слідчих органів може свідчити про зміну влади. Один з можливих варіантів - створення незалежної Федеральної слідчої служби, яка була б нейтральним органом. Але досвід показує, що ФСБ і Росгвардія будуть так само серйозно боротися за вплив на будь-який новий орган, як відбувається з вже існуючими. Ще один варіант - уряд може розділити слідчі повноваження між різними службами безпеки. Це може привести до повної анархії, репресивним арештам і судовим переслідуванням", - йдеться в матеріалі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Силовики Путіна стикаються лобами, є загроза для Кремля - приватна розвідка США.