RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Жителі окупованого Донбасу не зможуть проголосувати на виборах Путіна

Так звана "Центральна виборча комісія" так званої "ЛНР" направила до ЦВК Росії запит про відкриття виборчих дільниць в ОРЛО під час виборів президента РФ, які відбудуться 18 березня.

Про це повідомляє російське видання "Известия".

ЦВК РФ підтвердив отримання цього звернення від "ЛНР", сказавши, що дані питання знаходиться в процесі ретельного розгляду".

"Конкретної позиції з даного питання поки немає. Це велика група виборців, і ми думаємо, як їм допомогти. Там не передбачено створення виборчих дільниць, тому що формально Київ має дати на це згоду. Він його не дасть. В такому разі люди зможуть проголосувати на будь-якій виборчій дільниці дипломатичних представництв РФ на Україні — в Харкові, Львові, Одесі чи Києві. Але це небезпечно, і у них залишається тільки варіант — виїзд на територію РФ: в Ростов, Орел, Бєлгород або Смоленськ", - зазначив член ЦВК РФ Василь Лихачов.

Як повідомляв "Апостроф", у Верховний суд РФ направили вже два звернення про визнання незаконною реєстрацію Володимира Путіна як кандидата на виборах президента Росії.