Жителі окупованого Донбасу не зможуть проголосувати на виборах Путіна

Так звана "Центральна виборча комісія" так званої "ЛНР" направила до ЦВК Росії запит про відкриття виборчих дільниць в ОРЛО під час виборів президента РФ, які відбудуться 18 березня.

Про це повідомляє російське видання "Известия".

ЦВК РФ підтвердив отримання цього звернення від "ЛНР", сказавши, що дані питання знаходиться в процесі ретельного розгляду".

"Конкретної позиції з даного питання поки немає. Це велика група виборців, і ми думаємо, як їм допомогти. Там не передбачено створення виборчих дільниць, тому що формально Київ має дати на це згоду. Він його не дасть. В такому разі люди зможуть проголосувати на будь-якій виборчій дільниці дипломатичних представництв РФ на Україні — в Харкові, Львові, Одесі чи Києві. Але це небезпечно, і у них залишається тільки варіант — виїзд на територію РФ: в Ростов, Орел, Бєлгород або Смоленськ", - зазначив член ЦВК РФ Василь Лихачов.

Як повідомляв "Апостроф", у Верховний суд РФ направили вже два звернення про визнання незаконною реєстрацію Володимира Путіна як кандидата на виборах президента Росії.