RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ніякого символізму: в Росії вказали на причини захоплення Криму Путіним

Для Росії не було ніякого символізму при окупації Криму, вона лише діяла, як і раніше в своїй імперській історії.

Про це повідомив російський філософ Максим Горюнов в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Тут немає ніякого символізму. До Криму Росія воювала з Грузією і придбала території, чому росіяни, як ассирійці, були невимовно раді. До того було Придністров'я. Ви зрозумійте: Московія стала імперією, приєднавши в 1471 році Великий Новгород і в 1552 році – Казань. З Великим Новгородом і Казанню московити надійшли, як ассирійці. В 721 році до н. е. доблесний цар Саргон захопив Самарію і переселив 27 280 знатних самаритян в Мідію, а на їх місце приганяв колоністів з Вавилону. Московити, захопивши Казань, розігнали місцеве населення, а на їх місце примусово переселили колоністів з Великого Новгорода. Будинки новгородців дісталися московитам, що проявили себе в захопленні. Різниця, як бачите, нульова", - підкреслив філософ.

За його словами, Москва керує російськими територіями в такий же спосіб, як це робили стародавні імперії.

"Так от, повертаючись до символізму: Росія живе за ассірійським правилами вже п'ять століть. Безперервно живе. Досі продовжує жити. На даний момент до складу Росії входить двадцять дві національні республіки. Те, як Москва утримує ці республіки, мало чим відрізняється від ассірійських методів. Трохи загроз, трохи шантажу, трохи підкупу, трохи насильства. Як і п'ятдесят, і сто, і триста років тому. Треба віддати належне Росії: у порівнянні з ассирійцями вона намагається уникати великого кровопролиття. Правда, та часи тепер вегетаріанські – люди масово переходять на рослинну їжу – але тим менше", - вважає Горюнов.

Він зазначив, що деякі люди звикли до РФ зразка 2001 року: "начебто не воюючою і начебто не чекає війни".

"Вам здається, що це була нормальна Росія. Проблема в тому, що самій Росії, як імперії з п'ятьма століттями історії, так не здається. Для неї це була аномально довга пауза між захопленнями і осадами. Сьогодні все повернулося на круги своя, і Росія відчуває себе відмінно", - констатує російський філософ.

Як повідомляв "Апостроф", Максим Горюнов говорив, що Росія мислить категоріями, які були притаманні ще першим імперій в історії людства.