Позбавлять гуртожитку: в Росії придумали, як підвищити явку на виборах, опубліковано фото, аудіо

Студентів РЕУ ім. Плеханова в Москві і студентів Бурятського держуніверситету змушують проголосувати в день виборів президента РФ, 18 березня на виборчій дільниці в освітній установі, а не за місцем прописки, шантажуючи позбавленням кімнати в гуртожитку.

Про це йдеться на сторінці штабу політика Олексія Навального в Twitter.

"Все зобов'язані підходити до коменданта і реєструватися на вибори. Кого не було, ходять по кімнатах і ледь не силоміць змушують йти. Якщо не хочеш і кажеш, що не мають право, кажуть, що можуть влаштувати "солодке" життя в гуртожитку", - пише один із студентів.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.
An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Крім того, для підвищення явки на виборах студентів Бурятського республіканського інформаційно-економічного технікуму примушують проголосувати на виборчій дільниці в навчальному закладі. В аудіозаписі, опублікованій на каналі штабу політика Олексія Навального в YouTube, викладач навчального закладу настійно "рекомендує" студентам написати заяву про бажання проголосувати у день виборів, 18 березня, в технікумі, а не за місцем прописки.

"Це питання не обговорюється, ні з ким, ніяк. Я ще раз кажу: я вас не закликаю за кого-то голосувати. Я кажу, що голосувати ми будемо тут. Я буду стояти зі списком і прямо крижити (відзначати хрестиком, - прим . "Апострофа") вас. І якщо ви мені влаштуєте, що до вечора я вас тут буду чекати, якщо я не открижу, я поїду по місту Улан-Уде вас шукати. І за шкірку сюди буду приводити. Не їхати - не варіант" , - говорить викладач.

За її словами, глава регіону поставив завдання, щоб явка на виборах президента РФ не була низькою.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Криму лікарів і вчителів залякують звільненням, погрозами невидачі довідок і т.д. в разі, якщо вони не проголосують 18 березня.