Після виборів Путіна Росію чекають великі кадрові зміни: названа головна інтрига

Після президентських виборів вище керівництво Росії піддасться серйозним кадровим реформам і важливим моментом є питання про те, хто стане новим прем'єром.

Про це "Апострофу" повідомила політолог Тетяна Станова.

"Перед режимом стоїть проблема відтворення після 2024 року, а це потребуватиме, я б навіть сказала з гарантією, необхідності внесення поправок до основного закону. Наскільки мені відомо, зараз різні групи впливу пропонують Путіну різні варіанти, як можна було б адаптувати режим до передавання влади наступникові чи якоїсь іншої моделі", - говорить вона.

За словами політолога, оновлення російського уряду після виборів швидше за все буде кардинальним.

"Можливо, будуть якісь структурні зміни, пов’язані з організацією органів влади. Ми очікуємо на реформу силових структур і кадрову ротацію. Наприклад, дуже багато говорять про можливу заміну керівника Слідчого комітету, а, можливо, й ліквідацію СКР, – розповіла експерт. – Якби президент залишив усіх на своїх місцях в уряді, цього не зрозуміли би ні еліти, ні суспільство. Головна інтрига – хто стане прем’єр-міністром", - резюмує Станова.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Путін готовий до поступок щодо Донбасу, але на жорстких умовах: чого чекати після 18 березня.