RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путін так просто не здасть ДНР-ЛНР: в Росії озвучили сумний для України прогноз щодо Донбасу

Російський політолог Лілія Шевцова вважає, що президент РФ Володимир Путін не дає сигналів щодо прагнення піти на поступки у питанні припинення війни на Донбасі. При цьому просування в цьому питанні можна очікувати від переговорів представників Росії і США.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Главком.

"Кремль не буде ініціатором нової серії Мінських угод. Щодо Нормандського формату, то він у ще плачевнішому стані. Я не бачу ні намірів його оживити, ні наміру від нього відмовитися. Думаю, набагато змістовніший діалог може бути між спецпредставниками Путіна і Трампа, між Волкером і Сурковим, або людиною, яка може замінити Суркова", - говорить Шевцова.

При цьому політолог зазначає, що поки діалог спецпредставників США і Росії не привів до видимих результатів, але він дає можливість тестувати "межі можливого в рамках формули миротворчих сил", що пізніше може дозволити перейти до наступних фаз.

"Тобто Волкер вважає, що це можливо. Я не виключаю, що у нього є підстави для оптимізму, але не вірю в те, що Путін так легко здасть "республіки", - говорить політолог.

Також Шевцова не виключає, що Путін піде на зміну свого представника в переговорах по Донбасу.

"Путін у своєму новому президентстві намагається трохи змінити базу свого режиму, свою власну команду, аби спиратися на нові обличчя. Він проводить чистку губернаторського, силового корпусів. Звичайно, будуть нові фігури в уряді. Чому б не замінити і Суркова, хоча він найпрофесійніший у цьому діалозі і знає усю історію конфлікту?", - пояснює вона.

Про те, чи планує Кремль ліквідацію терористичних ДНР і ЛНР на Донбасі, читайте в колонці Дмитра Орешкіна на "Апострофі" - Кремль тестує ліквідацію ДНР-ЛНР: чого чекати найближчим часом.