"Значить, так і потрібно": російський рубль обвалився після введення санкцій США

Після введення США нових санкцій проти ряду російських олігархів і чиновників, почалося падіння курсу російського рубля.

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, долар США і євро ростуть на "Московської біржі" в понеділок вдень, євро піднявся вище 74 руб. / EUR1 вперше з 4 серпня 2016 року, долар торгується вище позначки 60 руб ./$ 1 вперше з 16 листопада 2017 року.

Курс долара о 15:10 склав 60,12 руб ./$ 1, додавши 1,95 рубля до рівня закриття попереднього дня, євро торгувався на позначці 74,03 руб ./$ 1 - плюс 2,65 рубля.

Повідомляється, що це найбільше одноденне падіння курсу російського рубля з 2016 року. Продовжують падати і акції найбільших російських компаній.

Російські журналісти традиційно заспокоюють свою аудиторію.

"Панове панікери і вразливі громадяни. Стабілізувати рубль для ЦБ завдання на раз плюнути. В заначці майже 500 млд. $. Пара інтервенцій і все налагодиться. Якщо цього не зроблено, значить так треба. Не забувайте - чим дорожче валюта, тим пухкіший бюджет" - пише в своєму Twitter ведучий каналу "Росія-1" Євген Попов.

Як відзначають експерти, помітне зниження рубля до євро і долара пояснюється введеням санкцій відносно Росії з боку США, а також ситуацією, що загострилася навколо Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", російський олігарх Олег Дерипаска в перші ж дні після введення санкцій втратив близько чверті свого стану і заявив про можливий дефолт.