RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вірменія прокинулася: лідер System of a Down висловився про протести і листування з екс-прем'єром Саргсяном

Лідер групи System of a Down Серж Танкян заявив, що дуже радий відставці прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна і зазначив, що спочатку вірив в перемогу протестуючих.

Про це він розповів в інтерв'ю Currenttime.tv.

"Я радів, я був такий щасливий. Я обняв дружину, ми пішли наверх і стали дивитися трансляцію", - сказав Танкян, додавши: "Я відчув таке полегшення, що більше не було арештів і кровопролиття, і все пройшло мирно. Я навіть не можу пояснити це почуття. У мене голос дуже хворий, але я страшенно радий".

За його словами, жителі Вірменії повинні продовжувати домагатися реформ, так як вони дуже необхідні країні.

"Я думаю, люди повинні продовжувати, тому що, як я вже говорив, повинні бути реформи. Пакет реформ, який буде представлений чинному прем'єр-міністру, щоб він негайно запустив цей процес. Я думаю, що потрібно негайно відпустити всіх, хто був затриманий під час протестів. А також всіх політичних в'язнів. І я думаю, що варто почати думати про нові парламентські вибори. Тому що ми знаємо, що минулі вибори, ті, що пройшли в минулому році, не були до кінця прозорими", - зазначив він .

Танкян зазначив, що у Вірменії накопичився цілий ряд проблем - класова боротьба, відтік населення, всеосяжна корупція. При цьому він вважає, що велику роль в реформах повинна зіграти молодь.

"Мені здається, це процес, який приведе молодь в політику. Зараз вони на вулицях, вимагають справедливих виборів. Я впевнений, що багато хто з цих молодих організаторів і лідерів протесту можуть стати гідними кандидатами, і для країни це завжди цікаво", - зазначив музикант .

Також Танкян розповів про своє листування з Саргсяном після його перемоги в 2013 році.

"Я пам'ятаю, що в 2013-му я написав два відкритих листа тодішньому президенту [Сержу Саргсяну]. Він відповів на перший, і я відправив другий - з додатковими питаннями. Там я написав, що він відповідає, але не на мої запитання, і що я хотів би справжніх відповідей. І на це вже відповіді не було. Його адміністрація, прес-секретар, пам'ятаю, сказали щось на кшталт "так, звичайно, президент згоден з Сержем Танкяном з багатьох питань", але так, знаєте, як ніби вони хотіли вже про це забути. І ось тоді ми [з Саргсяном] листувалися останній раз", - повідомив він.

За словами музиканта, незважаючи на те що він народився в Лівані, а виріс в Лос-Анджелесі, Вірменія є для нього батьківщиною і благополуччя цієї країни для нього дуже важливо.

"Коли я записував на минулому тижні відеозвернення, я сказав: "Ви вже перемогли". І я бачив, як це буде, точно знав, що це станеться. І головна причина - коли бачиш молодих людей, а в очах у них мета, розуміння вибору, в очах у них любов. це така зміна в культурі. Я бачу цю зміну, не тільки в політиці. Політичні зміни - це наслідки змін в культурі суспільства. Сьогодні Вірменія прокинулася. і я дуже гордий і дуже щасливий", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", художник Сергій Йолкін забавною карикатурою зобразив реакцію Путіна на перемогу "майданівців" в Вірменії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР