Названо нехитрий спосіб, як змусити росіян проклинати Путіна

Погляди росіян стануть абсолютно іншими, якщо зміняться головні дійові особи на ТБ.

Таке припущення в інтерв'ю "Апострофу" озвучив колишній український дипломат і шоумен Дмитро Чекалкін.

У приклад він наводить зміну ставлення радянських громадян до США і Ізраїлю в кінці 80-х років.

"Замість ведучих програми "Международная панорама" увімкнули ведучих програми "Взгляд". Так само й зараз, в принципі, для того, щоб вилікувати росіян, достатньо буде впродовж п'яти чи шести місяців показувати їм Навального, Каспарова чи Ходорковського замість Кисельова й Соловйова. Абсолютна більшість населення змінить своє ставлення й проклинатиме Путіна так само, як у 90-х проклинали Сталіна. А сьогодні Сталін для росіян став рятівником і героєм, йому встановлюють пам’ятники", - пояснив Чекалкін.

Також він зазначив, що в Росії образ ворога в особі американців є звичайною маніпуляцією, якою успішно користується влада.

"Існує такий феномен: ніщо так не об’єднує націю, як наявність справжнього чи вигаданого ворога. Наш ворог реальний – це Путін, і це певною мірою відіграло історичну роль, адже в нас вибудовується українська політична нація. А от в Росії вигадали якогось страшного піндоса-імперіаліста, який начебто намагається відібрати в них незалежність, територію, свободу. Тобто це маніпуляція, яка справді спрацювала: людей легко залякати справжньою чи вигаданою загрозою. Це психологічний ефект, і Путін дуже ефективно його використав...", - пояснив він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - Для того, щоб росіяни почали проклинати Путіна, досить одного - відомий шоумен.